Herinner jij je eerste mobiele telefoontje nog? Of de tijd met kabel(!)internet? Wij ook.

Wie zijn we

Sinds 1992 zijn we elke dag bezig met het ontwikkelen van de nieuwste technologie om zo onszelf en anderen te helpen een stap in de duurzame richting te maken. WSS roept altijd: meten = weten. Door te meten krijg je overzicht. Overzicht maakt bestuurbaar. Daarom ontwikkelen wij technologieën waarmee zo handig mogelijk data wordt verzameld en overzichtelijk wordt gemaakt.

Wat doen we

WSS ontwikkelt technologische producten die data m.b.t. participatie in afvalscheiding meet èn software waarmee je deze data kunt gebruiken om afvalprocessen te managen. Hierdoor worden deze processen overzichtelijk en controleerbaar. Door secuur om te gaan met afvalscheiding, gaan er geen kostbare grondstoffen verloren.

Hoe doen we het

Wij blijven binnen WSS altijd innoveren. Toch denken wij dat je samen het verst komt. WSS werkt graag samen met bedrijven en besturen. Met de juiste en de nieuwste informatie ontwikkelen wij producten die het beste aansluiten op de situatie. Zo kunnen we stap voor stap toe bewegen naar een fijne, duurzame wereld.

About Us

Wie zijn we

Herinner jij je eerste mobiele telefoontje nog? Of de tijd met kabel(!)internet? Wij ook. Het is 1992. De focus van Nederland ligt op al deze geweldige technologische ontwikkelingen. In Soesterberg ligt de focus op iets anders. Er wordt hard nagedacht over afvalscheiding. Of eigenlijk over het feit dat dit er nog níet is in 1992, in Nederland.

‘Waar gaat het afval van deze producten heen?,’ wordt er hier gedacht, ‘als we het afval niet gaan scheiden en beheren loopt het straks uit de hand! Zeg maar hallo tegen CO2 toename, waterspiegelstijging en uitputting van grondstoffen.’

Hoewel economisch onhandig, wisten ze hier dat nú het moment was om iets te doen, met gebruik van de handige nieuwe technologieën. Met de drijfveer om onze mooie wereld leefbaar te houden, werd in 1992 WSS opgericht.

Hoe maken we onze wereld samen duurzamer?

In veel landen wordt afval nog steeds letterlijk verbrand. Hierdoor gooi je niet alleen kostbare materialen als weg (papier, plastic, andere materialen) weg, maar komt er ook gigantisch veel CO2 vrij. Dit draagt allemaal bij aan het opwarmen van de aarde en uitputten van grondstoffen. Daarom moeten we toe bewegen naar een circulaire economie. Dat betekent dat we zo veel mogelijk van ons afval hergebruiken of verwerken tot nieuwe producten.

Nederland is goed op weg om een totale circulaire economie te hebben, maar we zijn er nog niet!

De grondstofvoetafdruk per hoofd in Nederland is laag. Dat komt omdat we het in Nederland goed doen op gebied van industrieel afval. Zelfs zò goed, dat we daarmee onze zwakte compenseren, namelijk civiel afval.

Hier stapt WSS graag de cirkel in. Met de juiste en de nieuwste informatie ontwikkelen wij technologieën die participatie in afvalscheiding meet, aangepast naar specifieke wensen. Zo kunnen we stap voor stap toe bewegen naar een fijne, duurzame wereld.