de Barrow: selectieve toegang voor afvalcontainers

HET BARROW CONTAINER SYSTEEM
Als we onze doelstellingen in 2030 en 2050 willen halen is het scheiden van afval belangrijk. Even belangrijk is de distributie van dit perfect gescheiden afval naar de recyclingcentra.

Niemand houdt ervan afval in hun huis te houden voor een lange tijd. We willen het afval naar buiten kunnen brengen, dus dat doen we ook. Buiten wacht ons perfect gescheiden afval geduldig op een afvalwagen om het te komen ophalen.

Gedurende deze tijd kan er veel gebeuren. Ongedierte, muizen en ratten, kunnen het afval zien als een lekker hapje en er een rotzooi van maken, mensen vergeten de container te sluiten, of afval kan gaan rotten door het weer. In een ideale wereld zouden we onbeperkte pick-up trucks hebben om deze rommel op te halen. Helaas hebben we dat niet, maar we kunnen wel dichter bij de ideale situatie komen!

WAT IS EEN BARROW CONTAINER SYSTEEM?

Het Barrow-containersysteem is een selectief toegangssysteem voor ondergrondse, semi-ondergrondse en bovengrondse containers. Gebruikers krijgen toegang met een kaart voor identificatie. Zonder de kaart blijft de container op slot en zo blijft de directe omgeving netjes.

HOE WERKT HET?
Het Barrow-containersysteem bestaat uit een paar elementen. De belangrijkste zijn:

  • De Barrow-kaartlezer
    Dit wordt gemonteerd boven op de container. De Barrow-kaartlezer is verbonden met alle gebruikerskaarten. Elke kaart is verbonden met het unieke adres van de gebruiker. Meer dan 200.000 kaartnummers kunnen worden opgeslagen in de kaartlezer.
  • De Barrow batterij op zonne-energie
    De laadeenheid kan ook op batterijen werken, afhankelijk van de gebruikseisen. Het gebruik van een zonnecel maakt de CO2-voetafdruk van de unit neutraal en zorgt ervoor dat de Barrow tot meer dan 5 jaar meegaat.
  • Het slot
    Het containersysteem zou niets zijn zonder het Barrow-slot. Dit is slot is ontwikkeld voor extreem laag stroomverbruik.

We hebben ervoor gezorgd dat zoveel mogelijk recyclebare materialen voor de Barrow worden gebruikt. De eenheid kan worden geretourneerd of opgewaardeerd met nieuwe elektronica die het product een nieuwe levenscyclus geeft.

De WSS RSOfice-software bewaakt de gegevens die via IOT en internet verzameld worden en converteren deze naar werkbare bestanden.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DE BARROW?
Door afval te scheiden, zorgen we ervoor dat we materialen kunnen recyclen. we efficiënt recyclen aan de bron. Dankzij het recyclen van materialen daalt de CO2-voetafdruk. Dat gebeurt alleen als we zorgvuldig scheiden, distribueren en recyclen. Een nette container betekent net afval. Dat is wat we willen. Immers: ons afval zijn de nieuwe materialen die in nieuwe producten moeten worden gebruikt.

Ook niet onbelangrijk: naast dat we graag leven in een duurzame wereld, houden we ook van een schone omgeving. Het Barrow Recycle Systeem zorgt dat de omgeving schoon blijft.