Team Lead Software

Kom bij ons werken als Team Lead Software

Het scheiden van afval maakt hergebruik als grondstof mogelijk en helpt ons zo de ecologische footprint van ons bestaan te verminderen. Het verminderen van de hoeveelheid afval is hierin essentieel. 

Dat zagen de oprichters van WSS al in 1992 in en toen begon ons verhaal. De bijdrage die wij leveren aan het verbeteren van het milieu bestaat uit systemen om verschillende afvalstromen te registeren.

Wij ontwikkelen de hard- en software zelf in huis. We verkopen onze producten aan een breed pallet aan spelers in de afvalbranche. We zijn een innovatieve, gerenommeerde en leidende speler in de markt.  Onze systemen zijn door heel Nederland (en daarbuiten) geïnstalleerd op inzamelvoertuigen, milieustraten en (ondergrondse) verzamelcontainers.

Met onze slimme technische oplossingen helpen wij overheden en andere marktpartijen milieudoelstellingen te realiseren. Met veel van onze klanten werken wij al vele jaren succesvol samen.

Wij zijn een hecht team, waarin iedereen de kans krijgt zich breed te ontwikkelen en meerdere taken op te pakken. Wij leveren technisch high end producten en oplossingen en zijn als team tegelijkertijd praktisch en hand-on in de uitvoering. Wij zijn gevestigd in Amersfoort.

Kom jij met ons middels data processing en IoT de wereld een stukje schoner maken?

Ben jij die enthousiaste, energieke en gedreven Teamlead Software? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie

Als Teamlead Software ben je technisch en hiërarchisch verantwoordelijk voor het aansturen van het Software team in Amersfoort, aangevuld met ondersteuning door een groep externe medewerkers. Jouw stijl van leidinggeven is coachend, je ondersteunt waar nodig, maar laat de verantwoordelijkheden daar waar ze horen. Daarnaast werk je ook mee, je ontwikkelt de software voor het WSS Platform RS Office en biedt ondersteuning bij technische en applicatie optimalisaties. 

Je ziet toe op het behouden van hoge kwaliteitsnormen voor de software op basis van ontwikkelrichtlijnen, best practices en coderingsstandaarden. Het continue verbeteren van het platform om efficiëntere ontwikkeling en uitbreiding van functionaliteiten mogelijk te maken zie jij als een uitdaging. Samen met de Product Owner evalueer je nieuwe ontwikkelprojecten en bepaal je de benodigde middelen. 

Je bent verantwoordelijk voor een correcte capaciteitsplanning en de in te zetten resources. Samen met de Project Manager zorg je uitvoering van het project/taak binnen de gegeven kaders (tijd, kosten en scope) wordt uitgevoerd. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Je ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige oplossingen en denkt resultaatgericht mee in oplossingen voor jouw opdrachtgevers. Verder breng jij graag jouw kennis over op je collega’s, ben je een teamspeler, communicatief en heb je goede sociale vaardigheden. 

Jouw profiel

 • HBO/WO opleiding richting ICT 
 • Minimaal 10 jaar ervaring in softwareontwikkeling. 
 • Ervaring met C#, .NET, .Net Core, Azure en Microsoft SQL
 • Ervaring met Agile kaders en CI/CD 
 • Aantoonbare ervaring met prestatiegericht leiderschap, bij voorkeur het aansturen van een team op afstand. 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Communicatief sterk 
 • Gestructureerd, analytisch sterk en het vermogen om meerdere taken aan te kunnen
 • Zelfstarter 
 • Project Management skills 
 • Teamspeler 

 Ons aanbod 

 • Salarisindicatie € 4000,- tot € 5000,- per maand afhankelijk van ervaring, expertise en bewezen trackrecord 
 • 26 vakantiedagen 
 • Full time (40 uur) 
 • Laptop en telefoon van de zaak

Herken jij jezelf hierin en ben je minstens zo ambitieus als wij?

Mail dan je CV met motivatie voor 1 juni t.a.v. Harmen Udo (Managing Director) naar hr@wss.eu
Als je vragen hebt over de vacature, kun je contact opnemen met Harmen Udo op 088-3558100

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.