RSVEHICLE: registratie van afvalcontainers tijdens het inzamelen van afval

WAAROM HEBBEN WE DE RSVEHICLE ONTWIKKELD?
We weten inmiddels dat afvalscheiding belangrijk is. Minstens even belangrijk is dat de distributie van dit perfect gescheiden afval secuur verloopt! Gemeentes hebben daarom elk hun eigen systemen om afval naar recyclingcentra te distribueren. In sommige gebieden kunnen er bijvoorbeeld voor alle burgers in de buurt één grote afvalcontainers voor verschillende soorten afval zijn.

In andere gebieden heeft elke burger afzonderlijk een aantal afvalcontainers (restafval, groenafval, plastic, papier). In dat geval legen afvalwagens al deze afzonderlijke containers. Daar komen wel wat moeilijkheden bij kijken.

Inzamelvoertuigen zijn groot, maar kunnen slechts een beperkte hoeveelheid afval meenemen. Daarom moet het afval in de containers voldoen aan een specifieke maat en gewicht (140liter, 180liter 0f 240 liter). Betekent dit dat een inzamelaar elke minicontainer afzonderlijk op de weegschaal moet zetten? Dat is veel werk! Bovendien krijg je dan ook geen secure meting.

Een inzamelvoertuig kan niet al te veel afval oppikken, maar wil ook een medeburger niet teleurstellen. Dat is waar de RSVehile de hoek om kijkt!

WAT IS DE RSVEHICLE
RSvehicle is soft- en hardware voor de inzamelwagen die het legen van de containers tijdens het verzamelen nauwkeurig registreert. Het beeldscherm in de wagen biedt de vrachtwagenchauffeur informatie en waarschuwingen. Dat betekent: als een minicontainer geen identificatiechip heeft, dan wordt de bestuurder gewaarschuwd op het scherm.

Beter nog, het systeem is volledig geautomatiseerd en hoeft niet handmatig te worden bediend. Wanneer een actie van de bestuurder vereist is, kan hij eenvoudig een pictogram op het touchscreen indrukken, maar meestal is er helemaal geen actie vereist.

Natuurlijk willen ook we dat onze vrachtwagenchauffeurs veilig zijn. RSvehicle is niet bedoeld als afleiding tijdens het rijden door het verkeer. Als een op de zwarte lijst geplaatste container is geladen, geeft de boordcomputer een waarschuwing en wordt weergegeven aan welke laadzijde de gebeurtenis plaatsvond. Met deze specifieke informatie kan de bestuurder snel en efficiënt handelen.

Optioneel is het mogelijk om monitorboxen op achterzijde van de truck te monteren, zodat de inzamelaars tijdens het laden de informatie kunnen bekijken.
Nadat de registratiegegevens zijn opgeslagen, worden de gegevens direct draadloos verzonden van de boordcomputer naar het RSOffice-integrale controlecentrum. Op deze manier worden de verzamelde gegevens inzichtelijk en beheersbaar gemaakt.

HOE WERKT HET SYSTEEM?
Om te weten of dit systeem misschien iets voor u is, moeten we het ook even hebben over de technische aspecten. Hieronder staan alle technische aspecten op een rij:

  • Het besturingssysteem
    De nieuwe WSS boordcomputer op de truck is gebaseerd op het Windows 7-besturingssysteem en heeft voldoende seriële poorten. Windows 7 is een praktisch en standaard ontwikkelingsplatform. De software kan gemakkelijk worden geüpgraded wanneer er nieuwe boardcomputers worden geïntroduceerd die zijn gebaseerd op Windows 10. Het systeem kan bakken identificeren met ofwel Barcode of RFID-identificatie (bij voorkeur). Verschillende RFID-tags worden geaccepteerd, zoals LF (lage frequentie 125 kHz en 134 kHz) of UHF (ISO 18000). Daarnaast is het mogelijk om optioneel een ​​weegsysteem of andere sensoren aan te sluiten op de boordcomputer. Neem contact op met uw specifieke vragen over het besturingssysteem.
  • De boordcomputer
    Afval inzamelen kan werk zijn, maar het is ook fijn om een mooi beeldscherm in de wagen te hebben. Daarom hebben we gekozen voor een kleurenscherm ​​8 of zelfs 10 inch groot met een hoge resolutie. Het 8-inch kleuren touchscherm maakt het eenvoudig om het registratieproces voor containers te volgen, zodat uw werknemers hun loepjes thuis kunnen laten. Dankzij de hoge resolutie is het scherm gemakkelijk leesbaar, zelfs in het helderste daglicht.
  • De datatransmissie
    Mensen houden van een duurzame en schone omgeving. Maar ze houden ook van hun privacy. Dat is waarom we graag alle gegevens met zorg verzenden. De verzending van registratiegegevens van het RSVehicle systeem naar het RSOffice-integrale controlecentrum maakt gebruik van een beveiligd protocol om de gegevens volledig te beschermen. De gegevens zijn voor u toegankelijk via de RSOffice internet webapplicatie. Alle verzamelde gegevens kunnen worden geëxporteerd naar uw containerbeheerpakket maar u kunt ook alles gegevens beheren in RSOffice.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DE RS VEHICLE?
Het beheren van de distributie van mini-afvalcontainers kan zijn uitdagingen hebben. U wilt weten of uw burgers de juiste maat minicontainer hebben gekregen of niet dezelfde minicontainer tweemaal in een route hebt geleegd. Als mensen meerdere containers hebben, moeten ze ervoor betalen.
Zijn de containers wel door de gemeente afgegeven of  bij de groothandel gekocht? Dit soort situaties kan onplezierige discussies en situaties voor inzamelaars veroorzaken. Met de RSVehicle kunnen we duidelijkheid scheppen.